Hoefdraad wil rechtstreeks salarissen instellingen betalen
29 Aug 2017, 00:01
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft de intentie rechtstreeks de salarissen over te maken op de rekeningen van werkers bij instellingen die afhankelijk zijn van subsidie. "Dan zullen de mensen op tijd over hun salarissen beschikken. De instellingen moeten dan via de vakministeries begin van de maand de namen en rekeningnummers van de mensen doorgeven," zegt Hoefdraad in gesprek met Starnieuws. Hij zal deze kwestie aan de orde stellen bij de regering.

Hoefdraad merkt op dat het ook voorkomt dat het geld dat wordt overgemaakt naar instellingen soms voor andere zaken worden gebruikt. Dit terwijl het geld is overgemaakt voor salarissen. Om te voorkomen dat mensen hun geld niet op tijd krijgen, wil de minister hier verandering in brengen.

Net als voor ambtenaren kan het geld ook overgemaakt worden voor de mensen die werkzaam zijn bij instellingen die afhankelijk zijn van subsidie. Hoefdraad zegt dat de instellingen via een schrijven op de hoogte gesteld zullen worden, zodra deze kwestie is gefinaliseerd. Het ministerie van Financiën zal op deze manier kunnen garanderen dat de mensen dan op tijd over hun geld kunnen beschikken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May