President maakte tussenstop in Venezuela (update)
28 Aug 2017, 11:21
foto
President Desi Bouterse tijdens de tussenstop in Venezuela. Hij werd ontvangen door de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jorge Arreaza. (Foto's: Twitter)


President Desi Bouterse heeft gisteren een onderhoud gehad met de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jorge Arreaza. Dit meldt de bewindsman op zijn officiële Twitter-account. Voordat Bouterse naar Cuba ging, is hij eerst naar Venezuela gegaan. Dit is niet bekendgemaakt.

De president en de Venezolaanse minister hebben een bespreking gehad over de bilaterale samenwerking. De ontmoeting vond plaats op de internationale luchthaven Simón Bolívar, in Maiquetía. "We hebben een goede werkvergadering over onze bilaterale samenwerking gehad. President Bouterse gaf zijn steun aan de mensen en de regering van Venezuela," meldt de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken.

In de delegatie van de president reist ook mee minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. De president heeft een toestel van Fly All Ways gecharterd voor zijn reis naar Cuba. Hij zal daar een algehele medische controle ondergaan en koppelt ook een week vakantie ertegenaan. Zijn familie is ook met hem meegereisd.

Bericht NII
Het Nationaal Informatie Instituut meldt rond 14.00 uur dat de president onderweg naar Cuba, in Caracas, de hoofdstad van Venezuela een tussenstop heeft gemaakt. Op de Venezuelaase airport werd het staatshoofd ontvangen door de viceminister van Buitenlandse Zaken Ana Terezina en ambassadeur Carlos Zamora, directeur Departement voor Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het staatshoofd is vertrokken met een groepje artsen om tegelijkertijd te kijken naar de afspraken die er zijn tussen het Staatsziekenfonds Suriname en de regeling met de Cubaanse autoriteiten met betrekking tot het uitzenden van speciale patiënten van Suriname die daar behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May