DNA gaat per 1 september met reces
26 Aug 2017, 06:45
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.


De Nationale Assemblee gaat vanaf 1 september met reces. “Dat is niet per se vakantie voor de leden,” benadrukt Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. “Het is wel nodig dat het werk hier tot een bepaald punt wordt teruggebracht, voor de leden en het personeel. Maar als er iets gebeurt in het land, moeten we weer bij elkaar komen.” Het reces gaat drie weken duren.

Er is wel geen betere tijd om met vakantie te gaan, geeft Simons aan. Ook de voorzitter gaat er gebruik van maken. Er is nog wat werk te verzetten. Voor september staan er drie missies op programma. China heeft de commissie Buitenlandse Zaken uitgenodigd en er is een ACP-Cariforum meeting. In Trinidad & Tobago wacht een vergadering van de ParlAmericas waar Simons bestuurslid van is. “De werkzaamheden gaan dus wel door maar op een heel laag pitje,” zegt de Assembleevoorzitter. “Als er iets gebeurd in het land komen we terug van reces.”

Simons merkt op dat er na het reces heel veel werk te wachten staat. Ze had graag dat de behandeling van bepaalde wetten al afgerond was maar de begrotingsbehandeling heeft meer tijd opgeëist dan gepland was. “Ik moet zeggen dat de issues met de begroting mijn werkschema niet ongemoeid heeft gelaten. Ik had graag nog drie wetten afgehandeld. Ze zijn heel cruciaal want ze hebben allemaal te maken met ‘public finance’. De anti-corruptiewet, de nieuwe Comptabilitietswet en de Wet op Jaarrekeningen, wetten die ons moeten helpen om met een nieuw financieel systeem te komen.” Simons hoopt nog vóór het reces te kunnen werken aan de anti-corruptiewet. De laatste wijzigingen zijn ondertussen ingediend. Maandag wordt een openbare commissievergadering gehouden. De eerste vergadering na het reces is gepland voor 29 september.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May