Werkgroep buigt zich over benutting studiebeurzen
17 Aug 2017, 20:38
foto
Minister Robert Peneux spreekt de leden van de werkgroep, die zich zal buigen over de opzet van een Nationaal Instituut Studiebeurzen, toe.


Ulrich Rodgers, beleidsadviseur op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) geeft leiding aan de commissie die zich bezig zal houden met de oprichting van een ‘Nationaal Instituut Studiebeurzen’. Minister Robert Peneux heeft de werkgroep vorige week geïnstalleerd. De commissie heeft vijf maanden de tijd om het Nationaal Instituut Studiebeurzen op te zetten.

Het instituut zal de uitgifte van beurzen en trainingen coördineren. “Deze commissie zal zorg dragen voor alles dat te maken heeft met opleidingen en trainingen voor ambtenaren. Ook alles dat te maken heeft met het Hoger Onderwijs, mensen die moeten promoveren, mensen met Phd beurzen,” zegt Peneux.

De werkgroep zal zich buigen over het huidige aanbod en de benutting van beurzen. Verder zal de bestaande structuur van Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten worden geëvalueerd en een nieuwe structuur van de coördinatie van studiebeurzen, opleidingen en trainingen worden opgezet.

In de commissie zijn leden van verschillende ministeries opgenomen en ook deskundigen in de talen Nederlands, Engels en Spaans. De overige leden zijn Mildred Ramautar (Buza), Hildegard Dinmohamed (MinowC), Vanessa Karwafodi-Rijkland (Buza), Marianne Monkou (MinowC), Ernst Wever (Biza), S. Soetosenojo (Arbeid), Iris Sandel (Financiën), Renata de Bies (Adek), Marcia Dankerlui (IOL) en R. Abdoelrahman (NOB), meldt de voorlichting van MinowC.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May