Voorzitter VSB: Investering Nassaugebied US$ 800 miljoen niet missen
23 Jan 2011, 13:50
foto
Ferdinand Welzijn, voorzitter van Vereniging Surinaams Bedrijfsleven


Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB), wijst erop dat in het Nassaugebied US$ 800 miljoen geïnvesteerd zal worden door multinationals. Deze grote kapitaalsinvestering kost het land niets. Er moet alleen 'ja' gezegd worden, waarbij Suriname zijn aandeel veilig moet stellen. Welzijn dringt erop aan om deze kwestie gauw aan te pakken. Dit zei hij zondagmiddag in 'Welingelichte Kringen' van Radio ABC, gepresenteerd door Rudi Esajas.

Welzijn merkt op dat er nu een achterstand van een jaar is in dat gebied. De illegale porknokkers zijn actief in het concessiegebied van Surgold/Newmont. Deze kleinmijnbouwers moeten worden verwijderd. Zij leveren het land nauwelijks iets op, terwijl de schade aan het milieu enorm is. Het gaat om twee grote investeringen in het Nassaugebied: bouw van een goudmijn en de bauxietsector.

Deze investeringen zullen volgens Welzijn een groot multiplier-effect hebben. Surinaamse bedrijven zullen ook veel verdienen. Welzijn benadrukt dat deze investering grote voordelen heeft voor Suriname, want deze kapitaalsinvestering komt van buiten. Er zijn al plannen gepresenteerd en bediscussieerd. Er moet volgens Welzijn zo snel mogelijk actie worden ondernomen.
Advertenties

Friday 22 January
Thursday 21 January
Wednesday 20 January