Moeder en kinderen gewond bij brand
04 Aug 2017, 20:02
foto


Een moeder en haar twee jonge kinderen hebben vandaag ernstige brandwonden opgelopen bij een woningbrand aan de Marowijnestraat. De twee kinderen, een achtjarige jongen en een elf maanden oude baby, zijn in kritieke toestand opgenomen op de Intensive Care Afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De moeder is ter verpleging opgenomen.

Twee mannen die hadden geholpen bij de brand, hebben ook brandwonden opgelopen. Na medische behandeling zijn ze naar huis gestuurd. De moeder en haar kroost woonden in een bijgebouw op hetzelfde perceel waar ook de hoofdwoning staat. In haar woonruimte had de vrouw vier jerrycans met benzine opgeslagen. De politie vermoedt dat een van de jerrycans niet goed was afgesloten. Er zou daardoor sprake zijn geweest van verdamping in het vertrek. Bij het aanmaken van een van de lichtpunten moet door een vonk een explosie zijn ontstaan.

De twee mannen die in het hoofdgebouw wonen, zijn de vrouw en haar kinderen te hulp geschoten. Een van hen heeft de deur opengetrapt en heeft daarbij brandwonden opgelopen aan zijn hoofd en in het gelaat. De andere man heeft brandwonden aan zijn hand door het vasthouden van hete zinkplaten.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, hadden de omstanders het vuur al geblust. De brand heeft zich beperkt tot de ruimte van het bijgebouw, dat op het elektriciteitsnet is aangesloten. De drie andere jerrycans met benzine heeft de brandweer in beslag genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May