Ook dit jaar centrale inschrijving voor VOS-scholen
03 Aug 2017, 10:21
foto


De inschrijving van scholieren die zijn geslaagd voor het VWO, Havo, Imeao en PI zal ook dit jaar centraal plaatsvinden, zegt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in een persbericht. Het departement wil met deze methode scholieren plaatsen op een school die dichtbij hun woonadres is. Ook wil het voorkomen dat ouders en leerlingen moeten bivakkeren voor scholen, waar zij een plaats willen bemachtigen.

Geslaagden die naar het Natin willen, mogen zich zelfstandig inschrijven bij de onderwijsinstelling. De vooraanmelding voor de centrale inschrijving begint morgen, op 4 augustus. De registratie wordt gedaan op het ministerie met tussenkomst van de Mulo-schooldirecteuren.

Als leerlingen op een school dichtbij huis worden geplaatst, hebben zij minder reistijd nodig, waardoor er meer tijd overblijft om te studeren, zegt het ministerie. “Het is bovendien kostenbesparend voor zowel de ouders als de leerlingen.” Voor dit jaar moeten er volgens het ministerie ruim 11.000 leerlingen worden geplaatst op een VOS-school.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May