Milde straffen in zaak Romano Meriba
01 Aug 2017, 10:41
foto


Romano Meriba en Anthony C. zijn vandaag veroordeeld tot drie en een half jaar cel, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Errol S. hoorde een gevangenisstraf van 3 jaar tegen zich uitspreken, terwijl Ruben S. 12 maanden opgelegd kreeg, waarvan 3 voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tien jaar geëist tegen Meriba. Het OM stelde dat Meriba het plan beraamd heeft om de ondernemer R.S. op 9 november 2015 te beroven. Meriba had steeds ontkend dat hij het plan had beraamd. De veroordeelden zijn bijkans 22 maanden in voorarrest.

Rechter Rewita Chatterpal vindt dat wettig en overtuigend bewijs is geleverd, maar ging niet mee met het OM in de strafeis. De raadslieden Benito Pick en Raoul Lobo hadden eerder aangevoerd dat de zaak zwaar was opgeblazen. Tijdens de beroving is er niets gebeurd met de ondernemer. Hij heeft zijn geld teruggekregen.

In deze zaak zijn Melvin Tob en Sigmund Struiken, die ook betrokken waren, omgekomen tijdens een schotenwisseling met de politie, na de beroving.

Wanita Ramnath

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May