Universiteits-medewerkers leggen werk neer
31 Jul 2017, 15:29
foto


Voor de Werknemersfederatie Universiteit (WFU) is de maat vol. De bij haar aangesloten leden van de Celos Werknemersorganisatie (CWO), het Technisch en Administratief Personeel Universiteit (Tapu) en het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI) hebben het werk gestaakt. De reden is dat het salaris en ander afgesproken voorzieningen van deze personeelsleden nog steeds niet is gestort op hun bankrekeningen.

De WFU wijst erop dat het bestuur van de Universiteit “wederom protest” uitlokt door niet te voldoen aan de overeengekomen afspraken. “U laat de besturen van de betrokken vakorganisaties geen andere keus dan de voorgenomen protestactie van de leden met onmiddellijke ingang over te nemen en te monitoren,” zegt WFU-voorzitter Hugo Blanker in een verklaring. Het probleem draait rond het uitblijven van de uitbetaling van salarissen en vakantiegelden.

Hij wijst erop dat de leden zich in deze actie zullen houden aan het solidariteitsprincipe ‘samen uit, samen thuis.” Blanker doet een beroep om rekening te houden met de effecten van “ook deze uitgelokte actie” door nalatigheid van de werkgever. “ Mogelijke nadelige effecten van ook deze actie kunnen op geen enkel manier op conto van de werknemers worden geschreven.” Hij hoopt dat de werkgever zo spoedig mogelijk met een aanvaardbare reactie voor de leden komt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May