Gevangenis in Georgetown afgebrand; gewonden gevallen
09 Jul 2017, 22:52
foto
De Camp Street gevangenis in Georgetown is afgebrand. (Foto: Facebook)


Camp Street gevangenis, de grootste gevangenis te Georgetown in Guyana, is afgebrand. Vanuit de gevangenis zijn er diverse schoten gelost. Penitentiaire ambtenaren (pa's) zijn gewond geraakt en afgevoerd naar het ziekenhuis. PA's zijn ontwapend. Dit melden diverse media in Guyana, waaronder Stabroek News en de Demerara Waves. De brand ontstond vanmiddag nadat de gedetineerden in opstand kwamen. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh, houdt er rekening mee dat gevluchte gevangenen mogelijk kunnen uitwijken naar Nickerie. Hij heeft het leger en de politie op de hoogte gesteld hiervan.

Tijdens etenstijd werd de aanval door de gedetineerden geopend. De vrouwelijke PA’s zijn aangevallen met geïmproviseerde wapens en twee geweren. Tot nu toe zijn er vijf PA’s in het ziekenhuis beland. Ze hebben schot- of kapverwondingen opgelopen. Ook gedetineerden zijn opgenomen in het ziekenhuis. Andere gedetineerden worden geëvacueerd naar andere gevangenissen.

De Guyanese media melden dat vier gedetineerden gevlucht zijn in een voertuig. Dit gebeurde nadat het cellenhuis in brand stond. Behalve de cellenhuizen, is ook de administratieve ruimte afgebrand. De brandweerlieden konden er moeilijk bij, omdat de gevangenen bewapend waren.

Op 3 maart 2016 stierven zeventien gevangenen in hetzelfde cellenhuis, nadat een brand was uitgebroken. Een onderzoekscommissie werd later ingesteld. Er werden toen aanbevelingen gedaan om een herhaling te voorkomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May