Misiekaba: De NDP is niet te stoppen
09 Jul 2017, 00:58
foto
NDP-fractieleider André Misiekaba spreekt de menigte toe in Para. Hij roept de partijleden op om de eenheid te bewaren. (Foto's: Leroy Troon)


NDP-fractieleider André Misiekaba zei op de feestvergadering van de NDP in Para zaterdagavond dat de partij niet te stoppen is. Hij verwacht in 2020 zelfs 34 zetels in de wacht te slepen. Een belangrijke voorwaarde hierbij is wel dat de eenheid in de partij in tact blijft. NDP zal weer de regeermacht hebben bij de komende verkiezingen. "We are unstoppable, we are unstoppable. We are unstoppable," galmde het in Overwacht.

Misiekaba had drie boodschappen. Hij stond lang stil bij de eenheid in de partij. Door gezamenlijk te werken zal de overwinning in 2020 groots binnengehaald worden. De afgelopen verkiezing heeft de paarse partij 26 zetels gewonnen. Saamhorigheid is belangrijk. Hij noemde Para als voorbeeld waar door een hechte eenheid alle drie zetels zijn veroverd.

De tweede boodschap van Misiekaba was dat de situatie in het land moeilijk is, maar niet uitzichtloos. Ondanks de moeilijke economische situatie wordt er enorm geïnvesteerd. De politicus noemde onder andere investeringen in de verzekeringsbranche, het bankwezen, Kirpalani die een duur winkelpand opzet, Fernandes Bakkerij die tien miljoen US dollars investeert in een nieuwe bakkerij. "De situatie is niet uitzichtloos, niet hopeloos, geloof in de regering. Wij komen er wel," concludeerde Misiekaba.

De NDP-fractievoorzitter had ook een boodschap voor zijn politieke tegenstanders.
"De NDP-beweging is niet te stoppen," zei hij. Wie in 2020 in de regering wil zitten, moet naar de NDP komen. Alles zal paars gekleurd worden. Hij bedankte de NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, voor de wijze waarop hij leiding geeft aan de partij en het land.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May