Maya Matawlie beëdigd als deurwaarder
07 Jul 2017, 18:27
foto
Deurwaarder Maya Matawlie. (Foto: JusPol)


Maya Matawlie is vrijdag beëdigd als deurwaarder bij het Hof van Justitie. Met deze beëdiging wordt een begin gemaakt om het tekort aan deurwaarders bij Rechtszorg weg te werken. Zij zal als ambtenaar verbonden zijn aan de dienst Rechtszorg van het ministerie van Justitie en Politie en anderzijds bij het Hof van Justitie werkzaam zijn. Waarnemend president bij het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks en de procureur-generaal (pg), Roy Baidjnath Panday hebben beiden benadrukt dat een deurwaarder stressbestendig en flexibel moet zijn.


“Het werk is veel. Het is geen overheid werktijd, maar u zal soms tot laat werken. Daarvoor hebt u flexibiliteit en inventiviteit nodig voor het uitvoeren van uw werkzaamheden, want ook zaken van het ministerie met name Rechtszorg kunnen in botsing komen met zaken van het Hof. En daar moet u goed kunnen managen”, zei Rasoelbaks. Hij benadrukte de goede contactuele samenwerking met het diensthoofd van Rechtszorg en met de griffie van het Hof. Het is een duale enerverende job, merkte Rasoelbaks op.

De pg gaf mee aan de deurwaarder dat zaken op haar pad zullen komen, maar dat ze te allen tijde op een integere wijze ermee moet omgaan bij het uitvoeren van haar taken. Ook de voorzitter van het bestuur van de vereniging voor Deurwaarders, Gina Halfhuid, is ingegaan op de integriteit en loyaliteit die Matwalie in de uitvoering van haar werkzaamheden aan de dag moet leggen. “Het zal niet een makkelijke uitdaging zijn, confidentialiteit moet hoog in acht worden genomen, anders zal de vereniging niet schromen op te treden”.

De nieuwe deurwaarder belooft haar uiterste best te doen om het op zich genomen verantwoordelijkheid naar eer en geweten te dragen, meldt de afdeling Voorlichting van Justitie en Politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May