CCK en IRIS willen vrede en rust bewaren
07 Jul 2017, 12:09
foto


Het Comité Christelijke Kerken (CCK) en de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) en de bij hun aangesloten religieuze organisaties zijn bereid om alles te doen wat in hun vermogen ligt om de vrede, rust en harmonie in de Surinaamse samenleving te bewaren en te bevorderen. De gezamenlijke verklaring van de organisaties volgt naar aanleiding van de gevolgen van de 8 decembermoorden en het daaropvolgend rechtsproces.

De organisaties doen dringend de aanbeveling dat allen, in het bijzonder de verantwoordelijke gezagsdragers erkennen en bevestigen dat het al gestarte rechtsproces ongehinderd moet worden voortgezet en afgerond. Ze zien graag dat er wordt afgezien van het toepassen van wel of niet constitutioneel of moreel geoorloofde wetsmiddelen om het rechtsproces te verstoren, vertragen en/of prematuur te doen beëindigen.

Het CCK en de IRIS willen dat “alle partijen, die zowel direct als indirect betrokken zijn bij het rechtsproces, zich bereid verklaren om, met inachtneming van wet en recht, onder erkenning en aanvaarding van het definitieve gerechtelijk vonnis en in het belang van welzijn in de samenleving, mee te werken aan de afsluiting van
dit pijnlijk hoofdstuk van onze geschiedenis, opdat wij als gemeenschap tot de orde van de dag kunnen terugkeren.”

De volledige verklaring van het CCK en de IRIS kunt u hier downloaden.


pdf-icon.gif GEZAMENLIJKE_VERKLARING_CCK_IRIS.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May