Stiefvader hoort vrijspraak in zedenzaak
04 Jul 2017, 04:04
foto


Bryan A. is vrijgesproken op de rechtszitting van maandag door kantonrechter Ingrid Lachitjaran. De man werd ervan beschuldigd seks bedreven te hebben met zijn minderjarige stiefdochter. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van drie jaar tegen de verdachte. De kantonrechter achtte het feit niet wettig en overtuigend bewezen, omdat het maagdenvlies van het meisje nog in tact is.

Het meisje had verklaard dat zij onder bedreiging van een mes seks moest bedrijven met de stiefvader. Ze mocht niet gillen, want dan zou hij haar steken met het mes. Volgens het meisje bleef zij huilen. Hij hield haar voor dat niemand van seks doodgaat. Ook verklaarde het kind dat de stiefvader haar lichaam was binnengedrongen.

Uit het onderzoek van de gynaecoloog blijkt dit echter niet zo te zijn. Het meisje is nog maagd. De man die voorlopig op vrije voeten gesteld was, blijft vrij. Advocaat Georgette Leter die de man juridisch bijstond, voerde aan dat haar cliënt onschuldig is. Uit het onderzoek en het medische onderzoek is niet gebleken dat zij misbruikt was. De advocaat vroeg om Bryan A. vrij te spreken.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May