Miguel van Assen maakt dromen waar
29 Jun 2017, 19:38
foto
Minister Joan Dogojo posseert met de atleten die terug zijn van deelname aan de wereldkampioenschappen atletiek in Paraguay.


De Surinaamse nationale trots, Zuid-Amerikaans kampioen hinkstapsprongen Miguel van Assen, is klaar voor het wereldkampioenschap. Minister van Sport- en Jeugdzaken (S en J), Joan Dogojo, ziet het helemaal zitten. “Geen enkele droom is te groot. Durf te dromen en maak deze dromen waar.”

Met een sprong van 16.94 meter heeft Van Assen het verst gesprongen en won hierbij de gouden medaille op de kampioenschappen atletiek in Paraguay. Met zijn prestatie is hij ook geplaatst voor de wereld kampioenschappen die gehouden zullen worden in Londen.

Dogojo heeft met een delegatie en een grote groep belangstellenden, Van Assen en zijn collega sporters een warm onthaal gegeven. Er was een brassband en de kinderen van de St. Clemens Kids Choir hebben speciaal voor Van Assen een lied in elkaar gezet. “Mijn hart is blij, Miguel van Assen, is onze kampioen, onze Surinaamse kampioen”, zongen zij uit volle borst.

“Een voorbeeld voor de Surinaamse jeugd”, zegt de voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement Kelvin Koniki over Van Assen. De coach van de Surinaamse selectie, Raymond Gilson, is ook trots op de prestaties die Ifrish Alberg, Jeffery Vanan, Dornell Alanterie en Sunaina Wahi hebben geleverd, meldt de voorlichting van S en J.

Van Assen heeft als boodschap voor andere jongeren dat zij zich met positieve zaken moeten bezighouden door te blijven studeren en respect te tonen voor ouderen. “Ik blijf mij inzetten voor Suriname en ga nu voor de wereldkampioenschapstitel.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May