Zeeschip vastgelopen in vaargeul Surinamerivier
29 Jun 2017, 17:53
foto


Het zeeschip ‘Marine Prince’, is maandag in de vaargeul van de Surinamerivier op positie 05°59’.326 N 055°12’.978 W, bij een getij van ongeveer 2.95m, aan de grond geraakt. Het is nog niet gelukt om het schip vlot te krijgen. De vaargeul nabij het schip is momenteel gestremd, waardoor passage van diep geladen schepen niet mogelijk is.

De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) doet een oproep aan de scheepvaart om het gebied met de nodige voorzichtigheid te naderen en bij het passeren snelheid te verminderen.

De locatie heeft aan westelijke zijde van de vaargeul een diepte van 2,9 meters bij laagwater. Vaartuigen met minder diepgang kunnen aan westelijke zijde op vijftig (50) tot honderd meters (100 m) afstand van het vaartuig Marine Prince passeren met inachtneming van het getij op desbetreffend tijdstip en underkeel clearance van 0,3 meters.

De overlaadwerkzaamheden zijn vandaag gestart, om het schip weer vlot te krijgen.Deze werkzaamheden zullen dag en nacht worden uitgevoerd, zegt de MAS. Houtblokken zullen worden overgeladen van Marine Prince naar twee duwboten ‘Kentley’ en ‘Kuldipsingh 01’ met barges en het vaartuig ‘Orion Trader’.

De duwboten Kentley en Kuldipsingh 01 en het vaartuig Orion Trader zullen af en aan varen vanuit het werkgebied naar 'Kuldipsingh Port Facility’' (05° 46’.57 N - 055° 09’.24 W) en terug. Deze vaartuigen zullen tijdens de werkzaamheden beperkt manoeuvreerbaar zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May