ICT-sector met associatie "naar internationale standaarden"
18 Jan 2011, 17:30
foto


De ICT-associatie Suriname, die komende donderdag wordt opgericht, moet "de sector in Suriname verheffen naar internationale standaarden". Dat zegt beoogd voorzitter van deze associatie George Blufpand.

Suriname heeft volgens Blufpand een flinke achterstand op West-Europa en de Verenigde Staten van Amerika op ICT-gebied. Het idee van 'samen sterk' is een idee van Telesur-directeur Dirk Currie. Vorig jaar augustus bracht hij al grote spelers op de ICT-markt samen voor een thema-avond over e-government.

Blufpand zegt dat het hoofddoel van de associatie is om als sparringpartner te dienen voor de overheid, die voor zeer grote ICT-uitdagingen staat, om zo tot oplossingen te komen die breed gedragen worden door de sector.
Volgens Blufpand is ICT onlosmakelijk verbonden met de groei - en ontwikkelingskansen van Suriname. “Het is belangrijk dat we gaan werken aan de kwaliteit en het imago van de branche. Daarnaast zal een uitgebreid leerprogramma worden samengesteld, gericht op alle sectoren. Er is vrijwel geen enkele sector die geen gebruik maak van een computer en internet”, zegt Blufpand.

De formele oprichting vindt donderdag plaats, in het opleidingscentrum van Telesur aan de Anton Drachtenweg, in aanwezigheid van veel hoogwaardigheidsbekleders. Zo zal de minister van Transport Communicatie en Toerisme, Falisie Pinas, samen met vice-president Robert Ameerali de oprichtingshandeling verrichten. DNA-voorzitter Jennifer Simons is een van de sprekers.
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October