Gendertraining voor personeel Juspol
20 Jun 2017, 03:58
foto
Personeel van Juspol tijdens de gendertraining van het BVK, in samenwerking met het BGA van Binnenlandse Zaken.


Personeel van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) -19 hoofden van verschillende afdelingen - heeft vorige week een gendertraining gevolgd van het Bureau Vrouwen- en Kinderbeleid (BVK). Het BVK valt ook onder Juspol. De training is samen met het Bureau Genderaangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) georganiseerd.

De coördinator van het BVK, Bidiawatie Nanden-Harpal, gaf aan dat gender en gender gerelateerde vraagstukken als prioriteit zijn opgenomen in het concept Ontwikkelingsplan van 2017-2021 dat onlangs door president Desi Bouterse is aangeboden aan De Nationale Assemblee. Het doel van de training was het verhogen van de bewustwording over gender en gender gerelateerde issues en het gendergevoelig maken van het beleid van Juspol.

Op de training is ingegaan op het begrip gender, het verschil tussen gender en geslacht; gendergelijkheid en -gelijkwaardigheid. Ook genderdiscriminatie en –stereotype; waarom gendergelijkheid belangrijk is; mensenrechtenverklaring; de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's - Sustainable Development Goals); identificeren van genderongelijkheid op het ministerie en mogelijke oplossingen en gendermainstreaming kwamen aan de orde.

Het BGA heeft een aantal trainers opgeleid bij Juspol. Samen met het BVK zullen zij werken aan het vergroten van genderbewustzijn. Het BVK van Juspol is onder andere belast met de coördinatie van het genderbeleid binnen het ministerie. De training is gefinancierd door de overheid en de United Nations Development Programme (UNDP), meldt de voorlichting van Juspol.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May