VSJS en minister willen sport naar hoger niveau tillen
16 Jun 2017, 18:46
foto
De VSJS op bezoek bij minister Joan Dogojo (midden). Links Jaswant Gajadien, Quaraisy Nagessersing. Rechts: Desney Romeo en Mariciano Zalman. (Floto: S&J)


Het bestuur van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) en minister Joan Dogojo van Sport en Jeugdzaken, hebben met elkaar besproken hoe sport naar een hoger niveau te tillen. Dogojo erkent een strategische partner in de vereniging om dit doel te bereiken.

Sport is uitermate belangrijk voor het welzijn van de burgers en het bevorderen van goede gezondheid, zegt het ministerie in een persbericht. De sportminister is van mening dat de rol van de overheid beter tot uiting komt wanneer er structuur is in de sportontwikkeling. De korte, midden en lange termijn ontwikkeling van de sport die belangrijk zijn bij de vorming van jongeren, is reeds ingezet. Dogojo gaf ook aan dat de samenwerking met de vereniging belangrijk is voor het leveren van topsporters uit Suriname.

De VSJS, onder leiding van Desney Romeo, heeft de ondersteuning toegezegd. Ook heeft het bestuur aandacht gevraagd voor sporters met een beperking die heel goed presteren en minder bekendheid genieten. De VSJS heeft elk jaar een sportgala waaraan het ministerie altijd een bijdrage heeft geleverd. De delegatie bestond verder uit: ondervoorzitter Mariciano Zalman, secretaris Jaswant Gajadien en penningmeester Quaraisy Nagessersing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May