Commissie Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld
15 Jun 2017, 08:36
foto
Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken feliciteert de commissieleden. (Foto: Biza)


De Commissie Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld is voor een jaar benoemd en geïnstalleerd door minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Deze commissie heeft onder andere als doel om dit jaar nog een dag uit te roepen van Dag van Nationale Rouw, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Deze commissie staat onder leiding van Humphry Jeroe. Vanuit het Kabinet van de President hebben Kenneth Slooten en Henk Herrenberg zitting in de commissie. De overige leden zijn: Moejinga Aboikoni-Linga, Rutu Paulus en Humphrey Perk.

De bewindsman zegt dat de commissie vorig jaar ook de zegen had van president Desi Bouterse. In het verlengde hiervan is de commissie voor een jaar benoemd. De taken die de commissie nu heeft, zijn veel uitgebreider dan die van vorig jaar.
De commissie heeft dertien taken meegekregen. Tijdens de installatie heeft de minister als één van de belangrijke doelen onderstreept het geven van een gezicht en een stem aan alle slachtoffers en nabestaanden van politiek geweld. Andere taken zijn erkenning eisen van de overheid en de internationale gemeenschap voor het leed van alle slachtoffers van politiek geweld, de erkenning van het door de commissie ingezet traject om te komen tot nationale verzoening en het uitroepen van een dag van nationale rouw.

“We moeten komen tot die nationale verzoening, omdat ik persoonlijk vind dat nationale verzoening zal leiden tot het vormen van één natie. Als we elkaar niet alleen vergeven, maar dat ook in werkelijke daden kunnen zien, door de erkenning van slachtoffer van politiek geweld te regelen in een wet”, zei Noersalim bij de installatie.

Jeroe zei mede namens de overige leden de regering zeer erkentelijk te zijn voor het instellen van de commissie. “Ik heb sterk het vertrouwen dat we het streven naar een grotere draagvlak in de samenleving zullen bereiken via dialoog en verzoening, om uiteindelijk te komen tot vrede in dit land”, zei Jeroe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May