Regering antwoordt DNA donderdag op gestelde vragen
14 Jun 2017, 04:34
foto
Convocatie van de openbare vergadering waarop de regering antwoord zal geven op vragen die gesteld zijn.


De regering zal na een maand De Nationale Assemblee donderdag antwoorden op indringende vragen die gesteld zijn. Op 16 mei hebben oppositie én coalitie vragen gesteld over onder andere de economische situatie, de onderhandelingen met Alcoa, de criminaliteit, volksgezondheid, het opzeggen van de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds, een crisisbeheersingsplan en de afbouw van subsidies

President Desi Bouterse heeft de vragen aangehoord, maar gaf aan dat hij tijd nodig had om te antwoorden. Veel vragen hadden te maken met de financieel-economische situatie. Minister Gillmore Hoefdraad was toen uitlandig. De president zou met De Nationale Assemblee afstemmen wanneer de regering antwoord zou geven op de vragen.

De regering zal ook antwoord moeten geven op de voorbereidingen rond de invoering van de Bruto Toegevoegde Waarde (BTW). Volgens planning zou deze belastingvorm per januari 2018 worden geïntroduceerd. Aan de regering is ook de vraag gesteld over aanpak van corruptie en de CLAD-rapporten. Er is in De Nationale Assemblee ook een pleidooi gehouden voor toerisme en behoud van de bossen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May