'Ik heb de spullen wederrechtelijk toegeëigend'
09 Jun 2017, 16:37
foto


Dewanand B. heeft op de rechtszitting van donderdag aan kantonrechter Marie Mettendaf verteld dat hij de goederen, die hij uit de woning van zijn vriend weggenomen had, wederrechtelijk heeft toegeëigend. “U weet wat dat betekent toch?”, vroeg de rechter aan hem. “Ja, dat betekent diefstal”, merkte de verdachte op. Een vriend had de man onderdak thuis bij hem aangeboden en Dewanand B. nam heel wat spullen uit de woning weg.

De verdachter verklaarde dat de vriend hem SRD 200 moet betalen, maar dat gebeurde niet. De vriend ontkent dit. Hij nam een flatscreen tv, levensmiddelen, converter, wifi box, wasautomaat, SRD 300, DVD-speler, badslippers en nog andere goederen uit de woning weg. De goederen zijn terug bij de vriend. Mettendaf hield de man voor dat ondanks zijn vriend wist dat hij een drugsverslaafde is, nam hij de man toch in huis. De buren hebben gezien hoe de man de goederen wegbracht.

De rechter besloot de man te horen en ging door het proces-verbaal heen. Ze stelde vragen, maar de verdachte vertoonde onbehoorlijk gedrag. De rechter merkte op dat hij weigert om antwoord te geven. “Ik weiger niet, ik verwijs u naar het proces-verbaal”, zei de man aan de rechter. Dewanand B. heeft reeds twee vonnissen op zijn naam staan: diefstal en diefstal middels geweld de dood ten gevolge hebbende.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, benadrukte dat de man ook de sleutels van het huis had. “Uw vriend heeft u in vertrouwen genomen en u hebt dat vertrouwen beschaamd”, merkte zij op. Op 22 juni zal deze zaak verder behandeld worden. Dewanand B. wordt juridisch bijgestaan door advocaat Georgette Leter.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May