Van der San heeft JusPol niet overgedragen
09 Jun 2017, 00:01
foto


Ex-minister Eugene van der San van Justitie en Politie (JusPol) heeft het beheer over het ministerie niet overgedragen aan zijn waarnemer. Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme is belast met de waarneming op dit departement. Vicepresident Ashwin Adhin om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat minister ad interim van Juspol, Jerry Miranda, de overdracht zal doen. Van der San is donderdag met vakantie naar het buitenland vertrokken. Hij heeft zijn ontslagbrief dinsdag ingeleverd bij president Desi Bouterse.

De vicepresident merkt op dat door de complexe situatie die ontstaan is, Miranda weer formeel ingesteld wordt als ad interim. Daarna zal het beheer van het ministerie officieel overgedragen worden aan Welzijn. Op de regeringsvergadering dinsdagavond is Welzijn belast met het beheer van JusPol. De overdracht heeft echter nog niet plaatsgevonden.

De normale gang van zaken is dat de minister die terugtreedt, het beheer van het departement overdraagt. Zo heeft ex-minister Jennifer van Dijk-Silos netjes meegewerkt en het ministerie formeel overgedragen aan Welzijn, die belast was met de waarneming. Miranda was tot dan toe de ad-interim op JusPol. Nu zal die situatie hersteld worden, waarna Welzijn formeel rechtshandelingen kan verrichten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May