Linscheer spant kort geding aan tegen Van der San
07 Jun 2017, 14:17
foto
Veiligheidsadviseur van de president, Melvin Linscheer, op een persconferentie vandaag. Links Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut. (Foto: Raoul Lith)


Veiligheidsadviseur van president Desi Bouterse tevens ex-directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer, zal een kort geding aanhangig maken tegen de gewezen minister van Justitie en Politie, Eugene van der San. Linscheer heeft op een persconferentie zojuist aangegeven dat het pertinent onwaar is dat hij informatie over nationale veiligheid, het ministerie van Justitie en Politie, de minister of criminaliteitsbestrijdingsplannen heeft verstrekt aan personen die niet geclassificeerd zijn die te ontvangen. Hij onderhoudt geen duistere relatie met VHP-voorzitter Chan Santokhi.

Linscheer merkte op dat hij in feite aangehouden zou moeten worden op basis van de verregaande beschuldigingen die minister Van der San heeft gedaan op de persconferentie. Aangezien deze kwestie zo serieus is, heeft Linscheer besloten de rechter in kort geding te adiëren. Het ligt in de bedoeling om vandaag nog rechtsingang te vinden. Linscheer wilde niet verder ingaan op deze kwestie omdat hij aan de groene tafel diverse zaken zal voorleggen. Hij voerde aan zijn strategie niet prijs te kunnen geven.

De topveiligheidsadviseur merkte op dat hij voor eenieder een open deur heeft. Met Santokhi heeft hij ruim twintig jaar nationaal en internationaal geopereerd. Indien hij Santokhi nodig heeft, kan hij hem gewoon bellen en omgekeerd. De VHP-voorzitter wordt op het kabinet ontvangen en niet ergens stiekem in een bar. Linscheer deelde mee dat hij een carrière van ruim 36 jaar heeft. Een voorwaarde bij zijn baan is dat er geen beperkingen zijn in communicatie met wie dan ook.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May