Vliegramp 1989 herdacht in Para
07 Jun 2017, 12:12
foto
Districtscommissaris Armand Jurel en zijn medewerkers hebben bloemen gelegd bij het monument ter nagedachtenis van de vliegramp op 7 juni 1989. (Foto: BIC Para)


Suriname herdenkt vandaag zijn grootste vliegramp ooit. Bij de vliegramp op 7 juni 1989 zijn 176 mensen omgekomen, inclusief de voltallige bemanning van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) en bijna het heel kleurrijk voetbalteam. Er waren elf overlevenden.

Bij het monument van de vliegramp ter nagedachtenis van de gevallen op 7 juni 1989, heeft districtscommissaris Armand Jurel van Para, vanmorgen bloemen gelegd. Het commissariaat heeft de omgeving schoongemaakt en het monument opgepoetst.

Suriname werd 28 jaar geleden in de vroege ochtend opgeschrikt door de crash van het toestel van de SLM. De Douglas DC8 Super 62 kwam kort voor de landing aan tegen een boom en stortte neer. Dc Jurel zegt dat er lering moet worden getrokken uit de ramp en dat we moeten hopen dat dit zich nooit meer voordoet. Hij heeft de nabestaanden heel veel sterkte toegewenst op deze dag.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May