Ruim 100 jongeren getraind in Grun Dyari in catering
05 Jun 2017, 06:26
foto
De jongeren met hun certificaat na een intensieve cursus van drie dagen in Grun Dyari.


Ruim honderd jongeren hebben met succes deelgenomen aan een drie dagen durende cursus over catering. Zij kunnen met de kennis die zij opgedaan hebben, ingehuurd worden door hotels en restaurants, zegt trainer Eric Lieuw. NPS-voorzitter Gregory Rusland zei bij de afsluiting van de cursus zondag, dat de partij jongeren liever een hengel geeft dan een vis.

De jongeren, onder wie ook veel scholieren, hebben tools aangereikt gekregen om met het geleerde geld te verdienen. Lieuw zegt dat de cursisten in staat zijn onder andere een tafel volgens de etiquette te dekken, wijn en andere dranken te schenken. Zij hebben tafelmanieren geleerd. De cursisten hebben kennis van zaken en weten welk bestek waar hoort, waar het glas moet staan en ook hoe zij de tafel moeten afruimen. Zij hebben het geleerde ook gelijk in praktijk gebracht door bij de afsluiting verschillende tafels te bedienen.

Rusland is tevreden over de kennis die de cursisten hebben opgedaan. 104 personen hebben deelgenomen aan de cursus. De NPS heeft als filosofie om mensen zo zelfstandig mogelijk te maken, waardoor zij de handen uit de mouwen kunnen steken. De coördinatie van deze activiteit lag bij de stichting Uma Opo Wroko De Fu Du.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May