Ultimatum 's Lands Hospitaal en AZP verloopt vandaag
31 May 2017, 00:33
foto
Imro Edam, voorzitter van de bond bij 's Lands Hospitaal.


De bond bij 's Lands Hospitaal en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) hebben de regering een ultimatum gesteld dat woensdag verloopt. Imro Edam, voorzitter van de bond bij 's Lands Hospitaal zegt aan Starnieuws dat tot nu toe geen zicht is op uitbetaling van de koopkrachtversterking en de lump sum. Donderdag gaan de leden een besluit nemen over verdere acties.

"Het ziet er niet mooi uit voor de ziekenhuizen. Overal zijn er problemen. Er breken donkere dagen aan binnen de gezondheidszorg," stelt Edam. Hij zegt dat de bonden van 's Lands Hospitaal en AZP samenwerken. Maar bij 's Lands Hospitaal zijn er meer problemen, want de regering heeft gevraagd om geduld te betrachten tot eind juni voor de uitbetaling van de lump sum, die al in maart moest worden betaald. Op 31 maart zou er al actie worden gevoerd, maar het bestuur kreeg een telefoontje van Volksgezondheid voor een onderhoud met raadsadviseurs op het Kabinet van de President.

Edam voert aan dat er eerder gesprekken gevoerd zijn met de raadsadviseurs, maar er is nog steeds geen oplossing in zicht. Er is een brief geschreven naar de regering met een ultimatum. De bond bij 's Lands Hospitaal zal donderdag om 13.00 uur een algemene ledenvergadering beleggen. Als er nog niet uitbetaald is, dan zal bepaald worden wat de verder te ondernemen stappen zullen zijn. Ook het ultimatum bij AZP verloopt. Als er geen oplossing komt, zal het niet mooi uitzien, verzucht Edam.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May