Organisatie manifestatie en politie overleggen met elkaar
18 May 2017, 02:37
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


Voor de protestdemonstratie van komende zaterdag heeft de organisatie vrijdag overleg met de stadspolitiecommandant. NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt in gesprek met Starnieuws dat de politie en de districtscommissaris worden geïnformeerd wanneer grote massa's worden verwacht in partijcentrum Grun Dyari. Dat is ook gebeurd voor de protestmanifestatie die gehouden wordt door de NPS, VHP, PL en ABOP.

Rusland zegt dat de veiligheid en handhaving van de orde tijdens de manifestatie belangrijke aspecten zijn. Mensen die komen demonstreren moeten weten dat hun veiligheid niet op het spel zal worden gezet. Vrijdag zullen in een nader overleg met de politie verdere afspraken worden gemaakt. Hiertoe is een uitnodiging ontvangen van de politie.

Naast de grote NPS-vergaderzaal van de NPS worden ook tenten op het terrein opgesteld. Rusland zegt dat de organisatie van de protestmanifestatie vlot verloopt. Grun Dyari kan volgens hem enkele duizenden mensen herbergen. Gezien de drukte die wordt verwacht, is hij blij dat naast de ordedienst van de organisatie ook de politie een oogje in het zeil zal houden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May