Povere opkomst protestmanifestatie in Nickerie
13 May 2017, 12:56
foto
In de stromende regen worden de mensen toegesproken. Een deel van de mensen heeft een schuilplaats opgezocht.


De opkomst van de protestmanifestatie die door C-47, BvL-ALS, PWO, FAL, BPMO, Akmos en het Burgercollectief gehouden is in Nickerie, is pover te noemen. Nog geen 150 personen hebben deelgenomen aan de protestbijeenkomst. Een deel is ook nog uit Paramaribo afkomstig. De organisatie zegt dat de lage opkomst komt door de regen en intimidaties. Vakbondsleider Robby Berenstein zei zich niet bezorgd te maken om de opkomst. Dit is volgens hem maar het begin. In Nickerie is er een zaadje gepland, merkte hij op.

Het lag de bedoeling van de organisatoren om een grote massa op de been te brengen in Nickerie. Hiermee zou aan de regering in Paramaribo een signaal worden gegeven. De mensen werden toegesproken door vertegenwoordigers van verschillende organisaties. Zij riepen de Nickerianen op om zich niet te laten intimideren. Volgens hen is de situatie van velen uitzichtloos. De mensen verarmen en kunnen de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen.

De leiders van de organisaties gaven flink af op de regering. Volgens hen is de regering niet in staat de armoede een halt toe te roepen. Er worden diverse drogredenen aangevoerd voor de crisissituatie waarin het land is terechtgekomen. De eis van de organisaties blijft dat de verhoogde brandstofprijzen teruggedraaid worden en de verarming van het volk wordt gestopt. Het Burgercollectief blijft erbij dat de regering haar biezen moet pakken en naar huis moet gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May