Verdachte bij gebrek aan bewijs, vrijgesproken
11 May 2017, 02:56
foto


Kantonrechter Robert Praag heeft de verdachte Regillio B. vrijgesproken op de rechtszitting van woensdag. Er was niet voldoende bewijs tegen de man. Daarnaast heeft het slachtoffer, een elfjarig meisje, inconsistente verklaringen afgelegd. Praag vond geen ondersteunend bewijs en vanwege het gebrek aan bewijs is de verdachte vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie (OM) had in deze zedenzaak een gevangenisstraf van anderhalf jaar geëist.

Volgens het meisje zou haar zwager, Regillio B., haar sedert 2014 seksueel misbruikt hebben. Haar zus was op de hoogte, maar als het bij de politie zou belanden, zou ze een einde maken aan haarzelf en haar zoontje. Daarom bleef het meisje zwijgen. Volgens haar werd ze twee keren per week seksueel misbruikt door de zwager. Toen haar menstruatie uitbleef, vertelde het meisje aan haar moeder dat ze verkracht werd door haar zwager. De moeder deed toen aangifte op 7 april 2015.

Bij de politie had de verdachte een volmondige bekentenis afgelegd, maar op de rechtszitting kwam hij terug op zijn verklaringen. Volgens advocaat Irvin Kanhai die de verdachte juridisch bijstaat, komen de verklaringen van het meisje niet overeen met die van haar moeder en zus. Ook vindt hij dat het OM niet tot het wettig en overtuigend bewijs is gekomen. Het OM heeft het visum van de arts gehanteerd, maar volgens de raadsman is dat niet het overtuigend bewijs.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May