Regering zal in overleg treden over granman Saamaka
09 May 2017, 00:48
foto


De regering zal zich intensiever bezighouden met de benoeming van de nieuwe granman van de Saamaka stam. Zondag is een groep mensen geweest naar de woning van hoofdkapitein Albert Aboikoni, een van de drie personen die granman wil worden. De omsingeling van het huis is aanleiding voor Regionale Ontwikkeling voor het uitgeven van een verklaring.

De regering zal in dialoog treden met alle hoofdkapiteins, dorpsoudsten en andere personen van de Saamaka stam, deelt Regionale Ontwikkeling mee. Minister Edgar Dikan zal binnenkort een uitnodiging sturen naar de verschillende betrokkenen.

De regering doet een beroep op alle partijen en personen, het hoofd koel te houden ter voorkoming van escalatie. Ze vraagt ruimte om een oplossing te zoeken die voor de stam der Saramaccaners aanvaardbaar is, maar ook gedragen wordt door de samenleving.

De regering brengt in herinnering dat het traditiegetrouw niet gebruikelijk is dat bij het overlijden en begrafenis van een granman, activiteiten voor opvolging van een ander stamhoofd normaal voortgang vinden. Granman Belfon Aboikoni is 24 juni 2014 ingeslapen en op 29 september naar zijn laatste rustplaats begeleid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May