Sark belooft herstel schade aan wegen Doebeproject
09 May 2017, 04:31
foto


bestuursleden van de Surinaamse Auto Rally Klub (Sark) hebben vanmorgen poolshoogte genomen in het Doebeproject. De bewoners hadden geklaagd over de schade die aan de wegen veroorzaakt was tijdens de Sark-autorally van afgelopen zondag. De bestuursleden geven aan de schade aan de wegen te betreuren. Dat was niet de bedoeling, zeggen zij. De organisatie heeft excuses aangeboden.

De bewoners van het project zijn er zeer ontevreden over dat hun zandwegen door tientallen zware terreinauto’s van de autoclub, onbegaanbaar zijn gemaakt. Dat de wegen al tijden niet goed onderhouden worden door de overheid en het feit dat het nu regentijd is, dragen bij aan de ellende van de buurt.

De buurtbewoners geven aan dat de Sark geen rekening heeft gehouden met de fragiliteit van de wegen. Door de aanhoudende regen verkeerden de wegen al in een deplorabele staat. Nu zijn ze door de voertuigen van Sark kapot gereden. De bewoners noemen dit onmaatschappelijk gedrag. Ook de overheid is debet aan deze toestand vinden zij, omdat deze toestemming heeft verleend aan de Sark om in de regentijd rally te houden in woongebieden, terwijl zij - de overheid - haar plicht om de wegen te onderhouden al tijden verzaakt.

Op het Doebeproject onderhouden de bewoners zelf hun wegen. Zij zeggen in een persbericht dat zij brieven zullen schrijven naar het commissariaat van Wanica, de politie van de Derde Rijweg en Jarikaba, de vicepresident en aan de Nationale Assemblee, om over de toestand hun beklag te doen.

Het Sark-bestuur legt uit dat het uitzetten van een rally maanden voor het evenement start. Er wordt altijd rekening gehouden met de begaanbaarheid van wegen in woonbuurten. Helaas had men niet kunnen vermoeden dat de gekozen route na de zware regenbuien vlak voor en tijdens het evenement er zo slecht aan toe zou zijn, zegt de Sark.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May