Verzekeraars moeten onterecht geind geld teruggeven
08 May 2017, 00:01
foto
Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid.


De meeste mensen die extra betaald hadden voor radiologisch onderzoek, hebben hun geld teruggekregen van de particuliere verzekeringsmaatschappijen. Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat als er niet was ingegrepen, meer instellingen ertoe over zouden gaan om bijbetaling te eisen van verzekerden. Dit kan niet volgens de Wet Nationale Basiszorg.

Minister Pengel zegt de financiële uitdaging van de dienstverleners te begrijpen omdat de buitenlandse inputs duurder zijn geworden in SRD. "Maar we kunnen niet toestaan dat dienstverleners de patiënten die een verzekering hebben, confronteren hiermee. Daarom kopen de mensen voor alle zekerheid een verzekering in", stelt Pengel.

De dienstverleners zullen met de verzekeringsmaatschappijen om de tafel gaan om een nieuw vergoedingstarief vast te stellen, zegt de bewindsman. Hij heeft overleg gehad met de Zorgraad, die vooraf niet geconsulteerd is door de dienstverleners. Er is sprake van een eenzijdig besluit dat tegen de wet is.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de dienstverleners en ziekenhuizen de instructie gegeven om het eenzijdige besluit voor bijbetaling voor radiologisch onderzoek, terug te draaien. De verzekeringsmaatschappijen zullen moeten onderhandelen voor het aanpassen van de tarieven. In de tussentijd buigt de regering zich over de te nemen vervolgstappen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May