Minister Peneux en BvL/ALS in vergadering bijeen
05 May 2017, 11:49
foto
De delegatie van de BvL en ALS op het terrein van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. (Foto's: Raoul Lith)


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is op dit moment in vergadering bijeen met een delegatie van de Bond van Leraren/Alliantie voor Leerkrachten in Suriname. Vakbondsleider Wilgo Valies is op het hoofdkwartier van het ministerie aangekomen, begeleid door een groep leerkrachten.

Minister Peneux had de media uitgenodigd om het onderhoud met de BvL/ALS bij te wonen en verslag over te doen. Valies was het niet mee eens dat journalisten erbij zouden zijn tijdens de bespreking. Hij stelde dat het niet gebruikelijk is dat gesproken wordt ten overstaan van journalisten.

De journalisten moesten de vergaderzaal verlaten nadat ze beelden hadden geschoten. Het wachten is nu op de uitkomst van de bespreking. De BvL/ALS is sinds dinsdag in actie. Na de Paasvakantie zijn de leerkrachten niet naar school geweest. Er wordt geprotesteerd omdat de herwaardering van de onderwijsgevenden niet is uitgevoerd volgens de toezeggingen gedaan door de regering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May