DA’91/SPA willen teruggave mandaat president
04 May 2017, 13:20
foto


De SPA en DA'91 zeggen het station van beleidsombuiging reeds lang gepasseerd te zijn en hun eis is mandaat teruggave door de president. Dit zeggen de buitenparlementaire oppositiepartijen in een gezamenlijk persbericht. Zij waren gisteren uitgenodigd door de VHP, NPS, PL en ABOP voor de te houden protestmanifestatie op 20 mei.

Over de vorm van de mogelijke participatie van SPA en DA'91 zal na een nader gesprek een besluit genomen worden. Na de informatie te hebben aangehoord, gaven DA’91 en SPA te kennen dat zij steeds, vanaf het prille begin, ondersteuning hebben verleend aan acties tegen het wanbeleid van deze regering. Zij hebben aan de wieg gestaan van het Burger Collectief en zullen steeds, ook nu, elk initiatief dat moet leiden tot verbeterde leefomstandigheden van onze samenleving ondersteunen.

DA’91 en SPA deden het voorstel dat om de grootst mogelijke eenheid te demonstreren er bij een dergelijke manifestatie afgezien moet worden van het gebruik van partijkleuren. Starnieuws verneemt dat de politieke leiders hebben aangegeven dat zij hun achterban niet kunnen verbieden om in partijkleuren te komen demonstreren. Aangevoerd wordt dat het om een politieke manifestatie gaat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May