Biza plaveit weg verzamelen genderdata
04 May 2017, 15:13
foto
Genderspecifieke data ontbreekt grotendeels in Suriname. (Foto's: Biza)


Genderspecifieke data ontbreekt in Suriname. Daarin moet halverwege dit jaar verandering in komen. Het Bureau Genderaangelegenheden heeft gebruikers en producenten van genderstatistieken bijeengebracht om met elkaar te praten over de knelpunten bij het verzamelen van genderstatistieken op het gebied van economie. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, waaronder dit bureau valt, is hoofdverantwoordelijke voor het genderbeleid.

Er zal ook worden gebrainstormd over genderdata binnen het onderwijs, zeggenschap en besluitvorming en mensenrechten. De discussies moeten resulteren in verbetering van de beschikbaarheid van gespecificeerde data. De bijeenkomsten zijn onderdeel van het onderzoek Caricom Equality and Gender Indicators in the Republic of Suriname. De UN Women en het Algemeen Bureau voor de Statistiek werken mee aan dit onderzoek, dat ook in Jamaica, Grenada en Dominica wordt uitgevoerd.

Suriname heeft de Caricom Gender Equality Indicatoren in 2015 aangenomen. Een jaar daarna is Data Fruit Consultancy aangetrokken om onderzoek te doen naar deze indicatoren in het land. Het Bureau Genderaangelegenheden hoopt het rapport medio dit jaar af te ronden. Het document zal inzicht geven in de status van mannen en vrouwen op verschillende gebieden in Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May