Peneux wil samen met Valies knelpunten wegwerken
04 May 2017, 11:31
foto


Onderwijsminister Robert Peneux en Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren/Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, hebben voor morgen een onderhoud met elkaar. Peneux zei vandaag in een bijeenkomst met journalisten op het kabinet van de vicepresident dat hij samen met Valies wil werken naar een oplossing. Hij zal morgen aanhoren wat de knelpunten nog zijn in de herwaardering van onderwijsgevenden.

Vicepresident Ashwin Adhin deelde mee dat de president de toezegging heeft gedaan dat de herwaardering van leerkrachten volledig zal worden uitgevoerd. Dit moet uiterlijk juni een feit zijn. Adhin voerde aan dat alle leerkrachten vanaf januari SRD 500 hebben ontvangen. Nu wordt ook de SRD 500 plus voor alle leerkrachten in orde gemaakt. Door de financiële uitdagingen was de herwaardering niet voor alle groepen volledig ingevoerd.

Peneux verwacht dat uiterlijk morgen alles duidelijk zal zijn. Hij merkt op dat wanneer iedereen zich inzet het schooljaar goed afgesloten kan worden. In de Paasvakantie zijn achterstanden ingehaald. Peneux en Adhin benadrukten dat onderwijs zeer belangrijk is. Dit wordt erkend door de regering. Adhin merkte op dat de ontevredenheid die er is bij leerkrachten volledig weggewerkt zal worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May