Nog geen missive over extra uitbetaling aan ambtenaren
04 May 2017, 00:47
foto
Brief van de minister van Financiën aan zijn collega's over de koopkrachtversterking die toegezegd is aan diverse vakcentrales.


Binnen de Raad van Ministers (RvM) is er nog geen besluit genomen over de koopkrachtversterking die overeengekomen is tussen minister Gillmore Hoefdraad en de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), de Moederbond en de OSAV. Intussen is er een schrijven van de minister naar collega's, dat de uitbetaling van de koopkrachtversterking aan ambtenaren tegen 15 mei zal worden uitbetaald.

Bij de herwaardering van de leerkrachten, die overigens niet volgens de toezeggingen is uitgevoerd, heeft de RvM wel fiat gegeven. De leden van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname hebben de lessen na de Paasvakantie niet hervat. Zij zijn twee dagen al in protestvergadering bijeen. Ook voor vandaag zijn de leerkrachten opgeroepen om zich aan te melden in Mata Gauri.

In een schrijven vraagt minister Hoefdraad aan zijn collega's om de loonadministratie de nodige instructies te geven waardoor Cebuma die de salarisstrookjes moet uitdraaien, tijdig kan beschikken over de verdere verwerking.

De minister geeft aan dat de regering besloten heeft om per 1 april de koopkrachtversterking van SRD 375 extra, aan alle landsdienaren en aan hen gelijkgestelden, met uitzondering van onderwijsgevenden, te betalen als koopkrachtversterking. Deze koopkrachtversterking zal ongeveer SRD 15 miljoen per maand kosten. Het geld moet uit de begroting van diverse ministeries worden betaald. De begroting voor dit jaar moet nog worden behandeld in De Nationale Assemblee. Het extra bedrag is niet opgebracht op de begroting van vorig jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May