Na 31 jaar weer Sarnámi conferentie in Suriname
04 May 2017, 04:54
foto


De Faculteit der Humaniora (Fdhum) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname houdt op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei een tweedaagse Sarnámi conferentie in de University Guesthouse. De doelstelling van de conferentie is om onderzoek van het Sarnámi een boost te geven door zoveel mogelijk wetenschappers een podium te bieden. Het betreft een wetenschappelijke exercitie.

Een van de doelstellingen van de faculteit is om door onderzoek en onderwijs het gezicht van Suriname uit te dragen met betrekking tot de geschiedenis, culturen, en talen van Suriname. Verder wil de Fdhum de talen en culturen van Suriname onderzoeken en toegankelijk maken.

Het Sarnámi is een Surinaamse taal die volgens de laatste volkstelling zeker in 31.000 gezinnen in Suriname gesproken wordt en is belangrijk onderdeel van het totale Surinaamse cultuurerfgoed. Het is al 31 jaar geleden dat de laatste Sarnámi conferentie in Suriname heeft plaatsgevonden met inleiders uit Suriname en Nederland.

Personen en instanties in Suriname en Nederland hebben daarom het initiatief genomen om conferenties over deze taal in beide landen te houden. Om organisatorische redenen is de conferentie in Nederland eerder geweest, van 24-16 maart 2017, in Den Haag, met voordrachten in deze taal, en ten slotte een Sarnámi muzikale avond in theater Dilligentia.
De conferentie is voor iedereen bestemd die belangstelling heeft voor taal en literatuur, meldt de universiteit.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May