Castelen: De president ziet ze vliegen
02 May 2017, 00:54
foto
SPA-voorzitter Guno Castelen. (Foto's: René Gompers)


De voorzitters Guno Castelen van de Surinaamse Partij van de Arbeid en
Angelic del Castilho van DA'91 noemen het 'zielig' dat president Desi Bouterse weer komt met buitenlanders die met een aanval bezig zouden zijn. Beiden benadrukken dat zij Surinamers zijn. De actie tegen het beleid van de regering heeft niks te maken met buitenlandse interventie, stellen zij in gesprek met Starnieuws.


Bouterse zei gisteren op een NDP-vergadering dat mensen bezig zijn een chaos te creëren. Het gaat volgens de president om een 'vuile aanval van buiten'. Castelen stelt dat Bouterse ze ziet vliegen. "Laat hij weer terugkomen bij de les. Hij hallucineert," merkt Castelen op. Hij en Del Castilho merken op dat zodra de samenleving ontevreden is, Bouterse komt met een gemeenschappelijke vijand, het buitenland. Volgens de politici zal dit verhaal niet meer werken.

Castelen benadrukt dat het niet gaat om Bouterse of de NDP, maar om het beleid dat gevoerd wordt. Hij had verwacht dat de president toe zou geven dat hij fouten heeft gemaakt en daarover zijn verontschuldigingen zou aanbieden. Hij had verwacht dat de president de fouten zou erkennen en eraan zou werken om het beleid te corrigeren. In plaats daarvan komt hij weer met het verhaal over buitenlandse inmenging. De president is volgens hem de kluts helemaal kwijt.

Del Castilho vindt dat Bouterse het volk minacht door te stellen dat de mensen die protesteren achter het buitenland aanlopen. Castelen merkt op dat terwijl geëist wordt om de brandstofverhoging terug te draaien, het volk verder geïntimideerd wordt door nog een verhoging. "Het podium van de president is aan het afbrokkelen," meent de SPA-voorzitter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May