'Tyrone Spong februari toernooi' succesvol afgesloten
17 Apr 2017, 10:34
foto
De kampioenen van het toernooi: André Jalimsingh, Radjoe Haribadjan en Reza Karamat Ali met hun prijzen.


De Surinaamse Zangvogel Bond heeft op zondag het 'Tyrone Spong Februari toernooi' met succes afgesloten. Naast het goed opgekomen publiek waren er ook vele toeristen getogen naar het Ranjiet Boysveld voor het bijwonen van de finalewedstrijden van de Zangvogelbond.

Ter ere van de verdiensten en prestatie die Tyrone Spong voor Suriname heeft geleverd, is het toernooi naar hem vernoemd. Ook is Spong een fervente vogelliefhebber van met name de pikolet. Hij had zich vorig jaar ook ingezet om de bekende bokser Mike Tyson naar Suriname te halen voor een documentaire van H.B.O. cinema's over de Surinaamse zangvogels.

Op het Onafhankelijkheidsplein werd er ruim 10 weken geleden een aanvang gemaakt met dit toernooi, waaraan ruim 86 vogels meededen in de categorieën van de Twa twa, pikolet en rowti.
De kampioen bij de Twa twa werd André Jalimsing van Goustar, bij de pikolet Reza Karamat Ali van Reza en Friends en bij de rowti, Radjoe Haribadjan.
Voorzitter Robby Gadraj bedankte de organisatie en alle deelnemers voor hun inzet en gaf te kennen dat de komende 6 weken verschillende districten zullen worden bezocht om meer bekendheid te geven aan de zangvogelsport.

De volledige rangschikking
Twa Twa
Kampioen is geworden Goudstar
Semi kampioen is geworden Commewijne 2
Demi kampioen is geworden Wanica
Hoogste score heeft Commewijne 2 behaald.

Pikolet
Kampioen is geworden Reza en Friends
Semi kampioen is geworden Commewijne 4
Demi kampioen werd Kwaso
Hoogste score heeft Commewijne 4 behaald.

Rowti
Kampioen werd Radjoe
Semi kampioen is geworden Commewijne 2
Demi kampioen werd Goudstar
Hoogste score heeft Radjoe behaald.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May