Ecuador: Gedeeltelijke hertelling stembiljetten
15 Apr 2017, 06:37
foto
De socialistische Lenin Moreno zal hoogstwaarschijnlijk op 24 mei de macht overnemen van president Rafael Correa. (Foto: AFP)


De electorale autoriteiten in Ecuador hebben opgedragen tot een gedeeltelijke hertelling van de uitgebrachte stemmen bij de presidentsverkiezingen eerder deze maand. Ambtenaren zeggen dat bijna 1, 3 miljoen stemmen opnieuw geteld moeten worden na beschuldigingen van fraude.

Bankier Guillermo Lasso die de verkiezingen nipt heeft verloren van de socialist Lenin Moreno, heeft gevraagd om een hertelling. Hij heeft geweigerd om met minder dan een volledige hertelling mee te gaan.

Zijn rivaal Moreno heeft de tweede ronde met een kleine marge van 51,15% gewonnen. Hij zal waarschijnlijk zijn collega, de socialistische president Rafael Correa, vervangen aan het einde van mei.

De hertelling van het equivalent van 1,2 miljoen stemmen, goed voor 12% van het totale aantal uitgebrachte stemmen, zal dinsdag in het openbaar geschieden in de hoofdstad Quito. De Kiesraad heeft niet bekendgemaakt welke stemmen zullen worden herteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May