Leerlingen OS Flora II krijgen introductie in techniek
14 Apr 2017, 09:47
foto
De leerlingen van OS Flora II met hun begeleiders.


De leerlingen van de vijfde klas van de Openbare School Flora II hebben een geslaagde educatieve tocht achter de rug. De dag met als thema 'Landbouw en Techniek, een introductie', is georganiseerd door het Polytechnic College Suriname (PTC), in verband met haar 20-jarig bestaan. “Jongeren moeten al heel vroeg weten wat landbouw en techniek zijn en het belang daarvan voor ons land,” zegt Mirella Thijm, coördinator van deze activiteit.

Op een interactieve, creatieve en begrijpelijke manier heeft het PTC de leerlingen laten zien hoe techniek in de landbouwsector gebruikt kan worden. Chavelli File en Gaythano Antomoi uit de vijfde klas, vonden de educatieve tocht leerrijk. “Het is zo leuk om te zien en ook zelf mee te doen. Ik vond die machine waar je kleine dingen kan zien echt leuk (microscoop),” zegt Chavelli enthousiast.

Enkele activiteiten van de educatieve tocht waren het herkennen van zieke planten, het motiveren tot zelf planten, de leerlingen in contact brengen met een landbouw business game (farming), Mentos snoepjes in Cola doen en de resultaten daarvan zien, proefjes bekijken met de microscoop en wafels leren bakken. Hiervoor mochten ze ook zelf de voorbereiding (juiste samenstelling en balans van de ingrediënten) doen, meldt het PTC.

Aan het einde van de educatieve tocht kregen de leerlingen een certificaat. “De kinderen hebben genoten en dat was te merken aan hun spontaniteit, de spelletjes die we met ze deden en vragen die ze aan ons stelden. We waren helemaal in hun wereld”, zegt Thijm.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May