Topfunctionarissen bezoeken Van der San
14 Apr 2017, 06:06
foto
Minister van Justitie en Politie, Eugene van der San en de Franse ambassadeur, Antoine Joly.


De minister van Justitie en Politie (JusPol), Eugene van der San, heeft enkele drukke dagen achter de rug. Op verschillende tijdstippen heeft hij diverse topfunctionarissen ontvangen voor kennismakingsbezoeken en werkbesprekingen. Onder andere procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday, korpschef Agnes Daniel, het hoofd van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS), Sandra Claver en de Chinese ambassadeur Zhang Jinxiong, meldden zich aan.

Met Baidjnath Panday heeft Van der San dinsdag gesproken over de stand van zaken met betrekking tot de werkrelatie tussen het ministerie en het Openbaar Ministerie (OM). Op dezelfde dag heeft hij Daniels en Claver ontvangen.

Tijdens een kennismakingsbezoek op woensdag, sprak Van der San met het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) over de sporttest, het bezitten van een rijbewijs en de vergoeding van overwerk. Nadat het bestuur de minister geïnformeerd had over deze vraagstukken, zijn er afspraken gemaakt over de verdere aanpak, zegt de voorlichting van JusPol.

De Chinese ambassadeur Zhang Jinxiong maakte woensdag kennis met de JusPol-minister. De Franse ambassadeur, Antoine Joly, had gisteren een ontmoeting met Van der San. Tijdens deze ontmoeting is gelet op de huidige ontwikkelingen in het buurland, gekeken naar mogelijke samenwerking tussen de Franse en de Surinaamse justitiële autoriteiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May