Rusland: Menigte vastberaden om strijd te leveren
08 Apr 2017, 13:16
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland bij het regeringsgebouw, op dag 2 van de protestdemonstratie. (Foto: Raoul Lith)


Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), zegt dat tot nu toe de actie van de vakbeweging wordt ondersteund. Er zal wel overleg plaatsvinden om na te gaan wat er maandag en de komende dagen zal gebeuren. Rusland zegt dat de menigte vastberaden is om strijd te leveren. De politieke partij heeft samen met de rest van de oppositie ook gevraagd om terugdraaien van de brandstofprijs. Een motie hierover sneuvelde in De Nationale Assemblee.

Andere groepen die meedoen aan de protestmanifestatie eisen dat de regering naar huis gaat. Rusland zegt hierover dat president Desi Bouterse, toen Ronald Venetiaan aan de macht was, ook had gesteld dat de regering naar huis moet als ze het land niet kan besturen. De situatie is volgens de voorzitter van de groene partij nu vele malen erger. President Venetiaan had een slechte situatie overgenomen van de NDP-regering. Het is toen gelukt om de economische neergang een halt toe te roepen. En als de president de situatie niet kan omkeren, moet hij plaats maken, vindt de politicus.

Bij de vakbeweging gaat het om stopzetten van de verdere verarming van het volk. Dit wordt ondersteund door de NPS. De bedreiging van minister Robert Peneux om leerkrachten die actie voeren niet uit te betalen, vindt Rusland onterecht. Hij benadrukt dat het hier om een protestactie gaat tegen het beleid van de regering, waarbij de onderwijsgevenden opkomen voor positieverbetering. Volgens de NPS-voorzitter gaat het om legitieme acties.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May