Linscheer: Pure laster dat Kanhai en ik Dino hebben bezocht
07 Apr 2017, 14:28
foto
Op Facebook wordt de missie van Melvin Linscheer en Irwin Kanhai in januari aan de VS als corruptie bestempeld.


Veiligheidsadviseur van president Desi Bouterse, Melvin Linscheer, vindt het pure laster dat gepubliceerd is op social media dat hij samen met advocaat Irvin Kanhai naar New York is gegaan om Dino Bouterse te bezoeken. Hiervoor is uit de staatskas ruim US$ 12.000 betaald voor een privé-missie van de president, wordt er aangevoerd.

Linscheer om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij in januari naar New York is gegaan met een speciale opdracht als veiligheidsadviseur. Het ging om gesprekken die gevoerd zijn met multilaterale instellingen over georganiseerde internationale misdaad. Hij heeft Kanhai, die veel ervaring heeft in deze materie, als consultant gevraagd om mee te gaan.

"Iedereen mag het natrekken of wij ooit Dino hebben bezocht. Het gaat om publieke informatie. Wat zouden de advocaat en ik kunnen doen in dit stadium voor Dino. Het is helemaal niet logisch," stelt Linscheer. Hij benadrukt dat het ook niet om een geheime missie gaat. De reis is goedgekeurd door de Raad van Ministers. Er is een missive hierover uitgekomen. "Ga na wat een business-class ticket kost en zes nachten hotel in New York. Verder zijn de normale bedragen die gelden voor zulke missies betaald. Zaken worden bewust in een andere sfeer getrokken," zegt Linscheer.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May