Protestloop naar regeringsgebouw op dag 2
07 Apr 2017, 12:02
foto
De tweede dag van de protestmanifestatie. Vandaag wordt een andere route gelopen. (Foto's: René Gompers)


Vandaag, op de tweede dag van de protestmanifestatie, wordt een andere route gelopen. De menigte is vanuit Kerkplein vertrokken richting regeringsgebouw. De opkomst is nog niet zo groot als gisteren, maar het gaat nog steeds om een massa die op de been is. Tijdens het lopen sluiten mensen zich aan bij de stoet.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zegt dat veel mensen geïntimideerd zijn. Niet iedereen heeft toestemming gekregen om deel te nemen aan de acties. Ook de regen zou parten spelen. De hele ochtend regent het. De mensen trotseren de regen en doen mee aan de protestloop. De eis van de vakbeweging is om de brandstofprijs terug te draaien en de verarming van het volk stop te zetten.

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft aangegeven dat leerkrachten die deelnemen aan de acties, geen geld zullen krijgen. Het principe van 'no work no pay' zal worden toegepast. De Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname is in overleg met hun raadsman om deze kwestie aan te vechten. Dit zei voorzitter Wilgo Valies aan Gail Eijk van Radio Apintie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May