Berenstein: Vanaf maandag andere actiemodellen
07 Apr 2017, 06:08
foto
Vanuit het Kerkplein is donderdag door de straten van de binnenstad gelopen naar het Onafhankelijkheidsplein. (Foto: Raoul Lith)


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, verwacht niet dat de regering gemakkelijk door de knieën zal gaan en de brandstofprijs zal terugdraaien. "Daarom heb ik de massa donderdag voorbereid op een lange strijd. Na vandaag gaan de acties door, maar wij bespreken nog welke actiemodellen er gevolgd zullen worden," zegt Berenstein in gesprek met Starnieuws.

De actievoerende groepen hebben donderdagavond de eerste dag van het massaprotest geëvalueerd. Berenstein zegt dat de actieleiding bijzonder tevreden is met de participatie van de samenleving. De mensen hebben door de massale opkomst duidelijk gemaakt dat zij de vele verhogingen in hun portemonnee voelen. De regering moet het signaal dat afgegeven is niet onderschatten, meent de vakbondsleider.

Berenstein voert aan dat de politie en de militairen die de orde hebben helpen handhaven, het ook moeilijk hebben. "Daarom hebben wij hen ook bedankt dat zij hun uiterste best gedaan hebben om de enorme massa goed te begeleiden door de straten van de binnenstad," zegt de C-47 voorzitter.

"De eerste actiedag is bijzonder succesvol. Zo een grote massa is niet eerder op de been geweest om te protesteren tegen het beleid van de regering. De mensen zijn vastberaden om strijd te leveren, opdat de armoede een halt wordt toegeroepen," beklemtoont Berenstein. Hij zegt dat het actiemodel er vandaag wat anders uit zal zien. De situatie wordt steeds bijgesteld aan de hand van de ontwikkelingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May