93 personen genaturaliseerd tot Surinamer
07 Apr 2017, 11:29
foto
Directeur Putri Amatsoemarto overhandigt de nodige bescheiden aan een 'nieuwe' Surinamer.


Het wachten is voorbij voor Kanhai Rampersaud. Hij mag zich eindelijk Surinamer noemen. Rampersaud behoort tot de 93 personen die donderdag in de trouwzaal van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, zijn genaturaliseerd tot Surinamer. Directeur Putri Amatsoemarto van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), gaf de groep mee, om hun krachten, kennis en talent te geven aan Suriname. Zij kondigde ook aanpassing van het naturalisatieproces aan.

Amatsoemarto zegt dat een gepast inburgerings- en integratieproces, het beheersen van de officiële taal, het kunnen zingen van ons volkslied en kennis van de inrichting van de staat, de voornaamste vereisten zijn om genaturaliseerd te worden. Dit proces moet de groep nieuwe Surinamers helpen om effectiever te functioneren.

De groep genaturaliseerden bestond uit 60 Guyanezen, zestien Chinezen, vijftien Haïtianen, één Indiër en één Frans-Guyanees. Rampersaud die geboren is in Guyana, woont al langer dan dertig jaar in Suriname. Hij was zeven toen zijn ouders naar Suriname emigreerden en heeft vier jaar op naturalisatie gewacht.

De nieuwe Surinamers hebben tijdens de ceremonie, die voor de vijfde keer is georganiseerd door het ministerie, een Staatsblad van verkrijging van de Surinaamse nationaliteit, het certificaat van Surinamerschap, ID-kaart, een registratiebewijs en een speldje met de Surinaamse vlag ontvangen, zegt CBB-Voorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May