Manschappen leger krijgen bijscholing
06 Apr 2017, 16:09
foto
De militairen die hun bijscholing hebben gehad bij SAO. (Foto's: min. Arbeid)


Vijf en veertig medewerkers van het Nationaal Leger zijn geschoold in vaktechnische beroepen. De manschappen zijn getraind in lassen, koeltechniek, gawasa (gas, water en sanitair), schilderen en elektro huisinstallatie. Ze hebben hun certificaat vorige week ontvangen.

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft de training verzorgd. De organisatie traint personen in het kader van het werkgelegenheidsbeleid van het ministerie van Arbeid. Personen worden geschoold, bijgeschoold of omgeschoold met de bedoeling een baan te vinden of minstens een plek op de arbeidsmarkt te kunnen behouden.

Skill-ontwikkeling leidt tot zelfontplooiing zegt het ministerie van Arbeid. Hij is ervan overtuigd dat dit kan bijdragen aan de arbeidsproductiviteit en economie van het land. Mobilisatie van menskracht is de rode draad in zowel het Stabilisatie en Herstel Programma (SHP) als in het concept Ontwikkelingsprogramma 2017 -2021 en wordt de beroepsbevolking gezien als een bepalende factor voor de zo gewenste economische stabilisatie en groei.

De trainers van het SAO zijn ervan overtuigd dat het Nationaal Leger met de bijscholing verder invulling kan geven aan zijn maatschappelijke taken. De aangeleerde competenties zullen leiden tot bevordering van de zelfwerkzaamheid bij de trainees, die zal resulteren in zelfontwikkeling, zegt directeur Jimmy Belfor van het ministerie van Arbeid.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May